Acties

 
Actie maand April: bloeddrukcontrole bij de 7+ kat
 
Op vrijdagochtend 19 en 26 april kan je de bloeddruk van je kat laten controleren voor maar €15,-
(normaal kost dit onderzoek €27.50)

Een te hoge bloeddruk (hypertensie) is een vaak voorkomende aandoening bij katten. Het wordt het meest gezien bij katten van middelbare tot oude leeftijd.
Een verhoogde bloeddruk is schadelijk voor de gezondheid, daarom is de opsporing hiervan belangrijk om schade te voorkomen. 

In het beginstadium merk je als eigenaar vaak weinig tot niks aan de kat, terwijl een hoge bloeddruk wel veel schade geeft aan de organen. Met name ogen, het hart, de nieren en de hersenen. 
Vaak zien wij de katten pas op het spreekuur als er grote problemen optreden, zoals acute blindheid,verschijnselen van een hersenbloeding of nierfalen.
De diagnose is dan te laat vast gesteld en is er onherstelbare schade aan de organen.

Daarom is het belangrijk om bij oudere katten preventief de bloeddruk te meten om zo gezondheidsproblemen te voorkomen. Wij adviseren bij katten de bloeddruk jaarlijks te meten vanaf een leeftijd van 7 jaar.

Hoe gaat een bloeddrukmeting in zijn werk?
Omdat door angst en spanning de bloeddruk omhoog gaat is het belangrijk dat er genoeg tijd wordt uitgetrokken om een betrouwbare meting te verrichten.
De meting vindt plaats bij ons op de praktijk en als eigenaar mag je daar natuurlijk bij aanwezig zijn, graag zelfs! Bij elkaar duurt dit ongeveer 30-40 minuten.
De bloeddruk is bij katten eenvoudig te meten, om de staart word een opblaasbaar bandje (cuff) geplaatst, deze cuff wordt een aantal keer opgepompt en zo wordt de bloeddruk gemeten. Het doet geen pijn, het kan voor de kat wel een beetje vreemd aanvoelen.

Wil je gebruik maken van deze actie dan kan je een afspraak maken door te bellen met de praktijk: 0318-610112


Spaarkaart van Royal Canin: Als u bij onze praktijk 10 zakken dezelfde voeding vanhetzelfde formaat heeft gekocht, krijgt u de 11e zak gratis, bij inlevering van de volle spaarkaart.Afbeeldingsresultaten voor royal caninDeze spaarkaart is uiterlijk tot 24 maanden na uitgifte geldig.