Privacy-beleid

Privacyverklaring

AVG  (Algemene Verordening Gegevensbescherming) Privacy verklaring 

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) van kracht. De regels omtrent het gebruik van persoonsgegevens zijn veranderd. In onderstaande brief leggen wij uit hoe Dierenartsencentrum Ede-Bennekom hiermee omgaat.

Uw privacy is voor ons van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens veilig zijn bij ons en dat wij deze altijd netjes gebruiken.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Wij verwerken uw persoonsgegevens omdat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Gegevens van de patiënt (diersoort, geslacht, ras, leeftijd, chipnummer, paspoortnummer en medische gegevens)

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Wij verwerken de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van u:

  • Burgerservicenummer (BSN) van cliënten die onder bewind staan of een betalingsregeling wensen.
  • Geboortedatum

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Als u zich bij ons inschrijft, geeft u ons toestemming voor het verwerken van uw gegevens. Wij gebruiken deze gegevens met zorg. Wij hebben de gegevens nodig voor een correcte uitvoering van onze diensten.

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Om de medische gegevens van uw huisdier bij te kunnen houden.
  • Om uw huisdier op te roepen met behulp van een oproepkaart voor de vaccinatie.
  • Het afhandelen van uw betaling.
  • U te kunnen informeren over wijzigingen van onze diensten en producten.
  • Het versturen van onze nieuwsbrief.
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren.

Delen van persoonsgegevens met derden

Wij delen uw persoonsgegevens niet met andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is om ons werk uit te kunnen voeren (bijvoorbeeld een doorverwijzing naar een specialist of het insturen naar een laboratorium) of wanneer wij dat wettelijk verplicht zijn.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Uw gegevens worden opgeslagen zolang de samenwerking bestaat, of zolang de wet verplicht.

Zonder mondelinge of schriftelijke  beëindiging van de samenwerking zullen uw gegevens maximaal 10 jaar actief blijven in ons administratieprogramma.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht uw gegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ook heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid, dit betekent dat u bij ons uw gegevens en dat van uw huisdier op kunt vragen. Om zeker te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan kunnen wij u vragen om een kopie van uw identiteitsbewijs (waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, ID-bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt, dit ter bescherming van uw privacy). Hierbij kunt u gebruik maken van de app KopieID.

Wij willen u erop wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de autoriteit persoonsgegevens. Dit kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteitpersoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Bescherming van uw gegevens is van groot belang. Wij nemen passende maatregelen om misbruik, verlies onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijzigingen tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via: info@dierenartsede.com

Geautomatiseerde besluitvorming

Wij nemen niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een medewerker tussen zit.

Geautomatiseerde gegevensverzameling

Wij gebruiken de volgende computerprogramma’s of systemen:

  • TNG Veterinair administratie programma, dit programma inclusief database draait lokaal.
  • Huisdierenzorgplan, deze verwerkt de gegevens van het huisdierenzorgplan lees het privacy beleid van het huisdierenzorgplan op http://www.premierpetcareplan.com/nl/terms-conditions/privacybeleid
  • Gmail – e-mail
  • Laposta – nieuwsbrief
  • Website systeem: WordPress