Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Medicijnen en dieetvoeding: tijdens openingstijden kunt u op onze praktijk aan de balie terecht voor al uw vragen en het afhalen van medicijnen, middelen tegen vlooien, wormen en teken, (dieet)voeding, voedingssupplementen, vachtverzorgingsproducten etc.

Consulten: tijdens het consult kunt u als eigenaar met uw huisdier terecht voor entingen, onderzoeken en diverse behandelingen. Ook kan er tijdens het consult voorlichting gegeven worden over bijvoorbeeld voeding en de verzorging van uw dier. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Op onze praktijk kunt u met uw huisdier tevens op afspraak terecht voor een operatie, gebitsbehandeling, röntgenfoto, echografie, endoscopie, ECG en onderzoek van bloed, urine en faeces.

Operatie en gebitsbehandeling: operaties kunnen variëren van sterilisatie en castratie tot operatie aan oog, blaas, milt, maag en darmen en het verwijderen van tumoren. Ook het schoonmaken en saneren van gebitten wordt in onze praktijk bijna dagelijks gedaan. De dieren worden voor een operatie of gebitsbehandeling volledig onder narcose gebracht.

Bij een operatie maken wij gebruik van een gasnarcose apparaat en bewakingsapparatuur. Dit is een zeer veilige manier van narcose, waarbij de duur van de narcose beperkt kan blijven. Het dier is na afloop snel wakker en heeft minder last van resteffecten van de narcose. Met deze vorm van narcose kan de diepte van de narcose makkelijk aangepast worden en kan het dier zo nodig beademd worden.

Röntgenfoto: voor het nader onderzoek van botten, gewrichten, borst- en buikholte maken wij gebruik van een digitaal röntgenapparaat. De röntgenfoto’s worden direct na de opnames op de computer bekeken en de uitslag wordt  direct met de eigenaar besproken. Ook maken wij officiële heup (HD) en elleboog (ED) foto’s.

 

Echografie: bij klachten aan het hart, de blaas, de prostaat, de baarmoeder of andere buikklachten is er de mogelijkheid om een echo te maken. Een echo kan veel verheldering geven over de oorzaak van de klacht. Ook kan met een echo een dier gecontroleerd worden op dracht.

ECG: een electrocardiogram(ECG) is een registratie van de hartactiviteit. Bij hartklachten kan een ECG verheldering geven over de oorzaak van de hartkwaal. Ook kan met een ECG bij bepaalde hartklachten gecontroleerd worden of deze verbetert, stabiel blijft of verergert.

Laboratoriumonderzoek: voor nader onderzoek van bijvoorbeeld ontlasting, urine, bloed en oorswabs beschikt onze praktijk over een ruim ingericht laboratorium. Dit is ons inziens een vereiste om snel een diagnose te kunnen stellen of om bepaalde aandoeningen uit te sluiten.

Bloedonderzoek: in ons laboratorium kunnen wij diverse bloedonderzoeken snel en betrouwbaar uitvoeren. Een enkele keer sturen wij het bloed op naar IDEXX VetMedLab.

Urineonderzoek: urine onderzoek wordt bij ons ook veelvuldig uitgevoerd. Dieren met bijvoorbeeld een blaasontsteking kunnen met urineonderzoek beter begeleid worden in de behandeling.

Ontlastingsonderzoek: onderzoek op wormen of andere parasieten kan bij ons uitgevoerd worden. Bij verteringsonderzoeken en meer specialistische onderzoeken sturen wij de ontlasting op naar IDEXX VetMedLab.