Mee op vakantie

Als u u huisdier mee wilt nemen op vakantie moet u aan verschillende dingen denken:

 

 

 

Uw huisdier moet minstens 3 weken van tevoren ingeent worden tegen hondsdolheid. Voor de meeste landen in de EU geldt deze vaccinatie 3 jaar.
Uw huisdier moet gechipt zijn en een Europees dierenpaspoort hebben .

  • In een aantal gevallen moet er voor vertrek een bloedtest gedaan worden om de rabiëstiter te bepalen. Dit is een test om de werkzaamheid van de inenting tegen hondsdolheid te bepalen. Voor Engeland, Zweden en Ierland is dit vanaf dit jaar niet meer nodig.    Zie: http://www.licg.nl/x0/  voor de laatste veranderingen.
  • Let op! U heeft niet alleen te maken met de regels van het land dat uw eindbestemming is, maar ook met de regelgeving van ALLE landen waar u doorheen reist!
  • De regels bij genoemde landen gelden voor dieren vanuit Nederland, voor dieren die vanuit andere landen reizen (vooral als dit landen buiten de EU zijn) kunnen andere regels gelden.
  • Regels kunnen snel veranderen, neem daarom voor de meest recente regels contact op met de ambassade van het gewenste land.

In landen rond de Middellandse Zee loopt uw huisdier kans om hartworm op te lopen. Behandel hem hiervoor met Milbemax  op de dag van thuiskomst en herhaal dit na een maand nog een keer.

Bescherm uw huisdier tegen teken.
Dit kunt u doen met een speciale tekenband (bijvoorbeeld Scalibor)
Teken kunnen in Zuid-Europa besmet zijn met gevaarlijke ziekteverwekkers, zoals Babesiose en Ehrlichiose.
Ook zandvliegjes kunnen een vervelende ziekte overbrengen: Leishmania. Om dit te voorkomen , is het van belang uw hond zo min mogelijk na zonsondergang of voor zonsopgang buiten te laten. Daarnaast kunt u een muskietennet ophangen.
De scaliborband beschermt ook tegen zandvliegen.

 terug