Seniorenconsult

Hoezo oudje?
Ondanks dat we het vaak absoluut niet leuk vinden, wordt onze hond toch ouder. Lichamelijk hoeven we hier helemaal niets van te merken, maar we moeten ons toch gaan realiseren dat er lichaamsfuncties zijn die kunnen gaan afnemen. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan:
– arthrose
– dementie
– hartaandoeningen
– het ontstaan van gezwellen
– incontinentie
– nierfalen
– suikerziekte
– staar
Wij adviseren bij honden van 10 jaar en ouder (hele grote rassen vanaf 8 jaar) een seniorconsult. Zo kunnen we eventueel aanwezige aandoeningen vroeg opsporen en daardoor in een eerder stadium gaan behandelen en onder controle houden.

Senior consult
Op het senior consult kijken wij uw hond uitgebreid na. Aan de hand van bloedonderzoek kunnen we lever- en nierfunctie (tevens SDMA) en glucosegehalte (suikerziekte) bepalen. Tevens kijken we de urine na op hoeveelheid suiker, bloed en eiwit. Indien nodig wordt er in overleg met u een ECG (hartfilmpje) gemaakt.

Nieuw is de SDMA test. Middels deze SDMA test kan een verminderde nierfunctie in een eerder stadium worden opgespoord. Het stofje dat met deze test gemeten wordt, geeft al een verhoging bij beginnende nierschade. Zo kan nierfalen dus in een veel vroeger stadium worden opgespoord.

Kosten
De kosten van het senior consult bestaan uit het geriatrisch onderzoek, het bloed- en urineonderzoek. Dit bedraagt in totaal €120,00. In November betaalt u €100,00! Dit bedrag is exclusief eventuele andere handelingen zoals een vaccinatie. De kosten van een eventuele ECG bedragen €40,00.
We moeten er dus rekening mee houden dat onze hond ouder wordt.
Er zijn speciale senior diervoeders verkrijgbaar voor de ouder wordende hond. Deze voeding is beperkt in eiwitten om de verminderde functie van de nieren door ouderdom op te vangen.
Daarnaast is het belangrijk dat de hond fit gehouden wordt. Houdt zijn conditie op peil, neem hem nog steeds overal mee naartoe en geniet van uw hond. Hij heeft nog lol en u wilt dat natuurlijk zo houden!

Tip
U kunt het senior consult tevens combineren met de jaarlijkse vaccinatie of een gebitsbehandeling om kosten te besparen.
Afspraak maken
U kunt voor het senior consult een afspraak maken op de gewenste dag.
Indien mogelijk neemt u ook urine mee.
U bent als eigenaar aanwezig bij het senior consult, maar u mag uw hond ook een dagdeel bij ons laten.

 terug