Verzekeringen

Moet ik een verzekering afsluiten voor mijn huisdier?

Het is in Nederland niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor een huisdier.
Niet verplicht maar misschien wel verstandig. Aan u de keuze.

Een huisdierenverzekering is een verzekering voor kosten bij ziekte en ongeval en te vergelijken met uw eigen zorgverzekering. Alleen dan voor uw geliefde beestje. Tegenwoordig is er veel mogelijk als het gaat om het behandelen van uw huisdier. De kosten bij ziekte of ongeval kunnen hierdoor hoog oplopen. Van honderden tot wel duizenden euro’s. Voor deze kosten kunt u dus een huisdierenverzekering afsluiten. Voor een vast bedrag per maand heeft u een dekking voor (hoge) dierenartskosten. Met een verzekering hoeft u niet te kiezen tussen uw huisdier en uw portemonnee.

Kiest u niet voor een huisdierenverzekering? Zorg dan voor een goed gevulde spaarpot speciaal voor  uw huisdier zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Kijk op de site van de verzekeraar voor de voorwaarden. Wij geven hieronder 3 voorbeelden van verzekeringsmaatschappijen. U kunt kiezen uit een verzekering voor ziekte en ongeval of een verzekering voor alleen ongevallen. Aanvullend kunt u ook verschillende dekkingen afsluiten, waaronder een sterilisatie/castratie verzekering.

 

algemeen

 1. 1. Reaal Dier&Zorg. Als u deze verzekering afsluit kunt u gebruik maken van de €10,- kortingsbon verkrijgbaar in de praktijk.

Geeft u uw huisdier voer van het merk Royal Canin en is uw huisdier nog geen 6 maanden oud, dan kunt u 25% retour krijgen op de 1e jaarpremie van Proteq. Ga naar de speciale site www.gezondheidverzekerd.nl voor meer informatie en om u aan te melden.

 

Kat-Verzekeren-300x250pxPetplan-banner-300×250

2. Petplan. Komt u binnenkort langs voor een gezondheidscontrole, sterilisatie/castratie of een enting? Vraag dan om een Petplan Maand Gratis Verzekering. Dit is een vrijblijvende proefmaand waarin u informatie ontvangt over de verzekering en de mogelijkheid hebt om de verzekering door te zetten. Met de Maand Gratis Verzekering heeft u direct dekking én is de eerste maand gratis. Gratis welkomstkado voor pups en kittens tot 6 maanden leeftijd!

3. Ohra.

 

U kunt ook kijken op dierenverzekeringinfo om de vergoedingen te vergelijken.

Verschillende aanbieders

In Nederland zijn er verschillende aanbieders van huisdierenverzekeringen actief. Om een goede keuze te maken kunt u het beste de voorwaarden, service en diensten van alle aanbieders vergelijken. Let bij uw keuze goed op, de verzekeringen zijn vergelijkbaar maar verschillen ook op meerdere punten. Let bijvoorbeeld op:

 • de maximale vergoeding per verzekeringsjaar
 • de wijze van declareren en de eventuele kosten van de declaratie en de termijn van uitbetaling.
 • eventuele beperkte dekking bij aanvang van de verzekering, wachttermijn
 • eventuele uitsluitingen die gelden voor enkele rassen
 • de premies, instappremie en verouderingstoeslag. Over het algemeen geldt: Hoe hoger de premie hoe hoger de dekking.
 • wordt gebitsreiniging vergoed?
 • worden diagnostiek, behandeling en nazorg bij heup of elleboog aandoeningen vergoedt?
 • is specialistische zorg volledig gedekt?
 • worden spoedbehandelingen volledig gedekt?
 • enzovoort.