Juni = chipmaand!

In de maand juni kun je met korting je huisdier laten chippen én registreren!


Ieder jaar raken er veel huisdieren zoek. Om ze weer snel terug te kunnen brengen bij hun baasje is het belangrijk dat huisdieren gechipt én geregistreerd zijn. Door een juiste registratie kan er namelijk rechtstreeks contact opgenomen worden met de eigenaar.

Vooral veel katten zijn nog niet gechipt. Daardoor kan maar een klein deel van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden.

Zelfs katten die alleen binnen wonen adviseren wij om te laten chippen, een ongeluk zit in een klein hoekje en juist een kat die buiten niet gewend is, kan snel de weg kwijtraken. 

Chippen en registreren is verplicht voor honden!

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken.

Deze verplichting begint al bij de fokker en/of handelaar die een pup wil verkopen. Als koper van een pup is het daarom belangrijk om te controleren of de pup inderdaad geregistreerd is bij een databank. Vraag dus altijd om een registratiebewijs. Dat maakt duidelijk waar de hond vandaan komt, en van wie de hond een chip en een paspoort kreeg. Hiermee kunt u een belangrijke stap zetten in het tegengaan van de illegale hondenhandel.

Als eigenaar bent u vervolgens verplicht om de hond na aankoop op uw eigen naam te registreren en de registratie altijd up-to-date te houden.

Het belang van een goede registratie

Soms is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd, maar zijn de gegevens verouderd.

Staat een huisdier wel geregistreerd, dan wordt er vaak niet aan gedacht om een telefoonnummer of adreswijziging door te geven. Het is dus belangrijk dat u als huisdiereigenaar er voor zorgt dat de adresgegevens in de databank up-to-date blijven. Voorkom dat u en uw dier elkaar op deze manier kwijtraken: laat uw huisdier chippen en zorg voor een goede, actuele registratie!

In de maand juni kan je met korting je huisdier laten chippen en registreren!

Chippen en registreren incl. consult €48,50 i.p.v. €85,-

Chippen en registreren excl. consult €25,- i.p.v 35,- (Deze optie kan alleen in combinatie met een behandeling, vaccinatie of operatie)

Dit artikel is gepubliceerd op 1 juni 2022
Volg ons op Facebook:

SPOED?

Buiten openingstijden kunt u bellen naar 0318 610 112. U krijgt dan te horen op welk nummer de dienstdoende arts bereikbaar is.

Lees hier meer spoedgevallen.